24 augusti 2019
16:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Sollentuna FF - Karlslunds IF HFK

Karlslunds IF HFK tar idag sin andra raka seger i Division 1 Norra genom att besegra Sollentuna FF på bortaplan. Karlslunds mål levereras av Simon Gefvert och Justin Salmon.

Efter förra omgångens solklara seger mot Rynninge IK ställer Karlslund upp med exakt samma startelva, med enda undantag att avstängde Anton Olsson ersätts av Daniel Hultqvist:

Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Adam Björk - Daniel Hultqvist
Simon Gefvert - Ibrahim Habib (ut '84) - Sebastian Loyola Nydén - Justin Salmon (ut '72) - Sermed Habib
Christer Lipovac - Furkan Motori

Avbytare:
Tim Månsson, Dennis Koss (in '72), Elias Jangdin, Freddy Swartling, Nadir Ayéva, Shpëtim Hasani (in '84), Phillip Amin

Karlslund får en smakstart på matchen efter en kanoninledning och fint spel på vänsterkanten och där ytterspringaren Sermed Habib slår in bollen i straffområdet. Där dyker ytterkollegan Simon Gefvert upp och placerar säkert bollen i mål. 0-1 till gästande Karlslund i den 13:e minuten. Karlslund fortsätter den första fjärdedelen av matchen med sitt patenterade passningsspel, men utan att komma till några fler direkta farligheter. Sedan börjar hemmalaget att komma in i matchen mer och mer och skapar några farliga målchanser. Närmast är den förre KIF:aren Mahammed Abdi Momin som bränner ett jätteläge tre meter från mål. Den tillresta KIF-publiken pustar ut.

I slutet av halvleken kommer Karlslund tillbaka och spelet jämnas ut. Gästernas 0-1-ledning håller sig till halvtidsvilan.

Under inledningen av den andra halvleken är det Sollentuna som håller initiativpinnen i sitt grepp. De skapar en del chanser men tack vare dåligt kalibrerat sikte blir Kindberg i målet inte prövad mer än nödvändigt. I den 57:e matchminuten tilldelas Sollentuna en frispark jäms med Karlslunds kortlinje. Frisparken blir överlång och efter en oturlig nickrensning får en Sollentunaspelare tillfälle att nicka bollen vidare in i mål, och det är därmed kvitterat till 1-1.

Det dröjer inte länge innan Karlslund responderar på bästa sätt, sett till rödblå ögon. I anfallet efter kvitteringen spelas bollen till Sermed Habib som måttar ett inlägg som om det vore taget från Roberto Carlos självbiografi. Bollen söker sig till Justin Salmon och tiden tycks för ett ögonblick gå i slowmotion när han lobbnickar bollen över målvakten och in under kryssribban. 1-2 till Karlslund.

Matchen fortlöper med en del skott från distans utan att någon av målvakterna behöver sträcka ut sina fulla längder. I slutet av matchen råder det kalabalik vid en situation som börjar med att Ibrahim Habib ligger på plan på grund av kramp. Bollen spelas ut och Habib krampar ut. På motsatt långsida tecknar Karlslund för byte och Shpëtim Hasani får komma in. Habib blir på andra sidan invinkad av den assisterande domaren och plötsligt har Karlslund tolv spelare på plan och utbytte Habib tilldelas ett gult kort av huvuddomaren. Känslor högt och lågt.

Under de sista skälvande minuterna spelar Karlslund av matchen, en match som slutar 1-2 och alla tre poäng följer skönt och tryggt med till Örebro.